maandag 19 november 2012

Gevulde speculaaskoekjes in mini tartelette vorm

Gevulde Speculaas Koekjes



Ingrediënten:200 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. donkere basterdsuiker
2 el. koek en speculaaskruiden
150 gr roomboter, koud
2 el. melk
2 eieren
1 pakje amandelspijs (300 gr.)
bloem om te bestuiven
Garneeramandelen (± 55 gr.)
Bereiding:Doe het bakmeel, de basterdsuiker, de koek en speculaaskruiden en een mespunt zout in de Mixerkom.
Snijd de boter met het Keukenmes op de Snijplank in kleine stukjes en voeg deze toe in de Mixerkom.
Voeg de melk toe en kneed het deeg tot een soepele bal.
Verpak de bal in verhoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C.
shake de eieren los in de Quick Shaker.
Verkruimel het spijs boven de Mixerkom en schenk er de helft van het losgeklopte ei bij. Kneed het spijs zodat het smeuïg wordt.
Bestrooi de Placemat met een beetje bloem. Verdeel de deegbal in twee stukken. Het ene stuk mag iets groter zijn dan de ander (± 2/3 deel). Deze is voor de onderkant van de koekjes.
Rol het grootste stuk deeg uit met de Deegrol en snijd met het grote rondje van de Mini Tartelette Steker er 15 rondjes uit.
Leg deze rondjes in de MFV Mini Tartelette en vul ze met het spijs.
Kneed de overige stukken deeg bij het kleine stuk deeg en rol deze uit met de Deegrol op de Placemat.
Snijd met het kleine rondje vna de Mini Tartelette Steker er 15 rondjes uit en leg deze op het spijs.
Kwast met de Keukenkwast wat eimengsel over de koekjes en versier het deeg met de amandelen.
Bak de gevulde speculaaskoekjes in 40-45 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!


Gevulde Speculaas Koekjes

Benodigde Tupperware

Placemat

Placemat
Placemat
€ 18,95

Deegrol

Deegrol
Deegrol
€ 15,95

Mixerkom 3,5 l

Mixerkom 3,5 l
Mixerkom 3,5 l
€ 24,95

Quickshaker 500 ml

Quickshaker 500 ml
Quickshaker 500 ml
€ 17,95

atr_recipe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten