dinsdag 20 november 2012

Gerookte makreelfilets met rijst


Ingrediënten: Makreel met rijst (4 personen)


 

4 stuks makreel filets met peper

400 gram rijst

400 gram roerbakgroenten

2 teentjes knoflook

1 doosjes champignons

4 el medium dry sherry

Zout en peper

 

 

Benodigde Tupperware


 
rijstmaker
UltraPro
quickchef
mesjes
mixer kom
roerlepel, platte garde of siliconen spatel
snijplank

 

Bereiding


Doe de rijst met water in de rijstmaker en zet deze in de magnetron op 600watt. Je stelt het aantal minuten in wat staat op de verpakking van de rijst. (haal de rijstmaker uit de magnetron, als deze klaar is en zet deze even aan de kant)
Verwarm de over voor op 200 graden.
Doe in de quickchef de roerbak groenten en maal ze wat fijn. Doe dat in de mixer kom.
Voeg de knoflook en champignons toe aan het mengsel in de mixer kom en roer alles goed door elkaar.
Doe het mengsel uit de mixer kom in de ultrpro en zet deze in de magnetron op 360 watt voor 4 minuten.
Roer alles even goed door elkaar en zet eventueel nog even terug.
Haal van de filets het vel en snij ze in grove stukjes,
Meng de filets met de groente in de ultrapro en besprenkel dit mengsel met de sherry en eventueel peper of andere kruiden die je lekker vindt.
Zet dit nog 10 minuten terug in de oven op 200 graden.
Serveer de groenten en filets met de rijst of meng alles door elkaar.
 
Eet smakelijk!
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten