donderdag 4 april 2013

Lente kookparty

Lente kookparty in april:

 

Qui­che ca­pre­se 

Ingrediënten

  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid +
  • 1 bakje pijnboompitten (80 g) +
  • 1 bak cherrytomaten (voordeelbak 400 g) +
  • 4 eieren +
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml) +
  • 2 bakjes basilicum (a 15 g), blaadjes fijngesneden +
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt +
  • 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes +
  • 4 romatomaten (bak 750 g) +

Bereiden
  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de MultiFlex Bakvorm Queen met het bladerdeeg. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
  2. 2. Verdeel de pijnboompitten en cherrytomaten over de quichebodem. Klop de eieren los met de crème fraîche. Schep het basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de mozzarella en het eimengsel over de tomaten.
  3. 3. Snijd de romatomaten in plakken en leg op de quiche. Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Laat de quiche in 1 uur afkoelen. Eet u de quiche als hoofdgerecht, dan kunt u er salade met pancetta bij serveren (voor recept zie ah.nl/allerhande).
  4. gebruik geen messen in de siliconenvorm maar stort de quiche op een bord!

En natuurlijk mag een lekker drankje niet ontbreken dus maken we een heerlijke,
romige Bailey's in de Quick Shaker, deze is nu verbeterd en werkt nog makkelijker!!
Recept te vinden in deze blog onder 2012 november: zelf Bailey's maken...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten