Zomerstamppot & zoete spekjes
Ingrediënten
Bereiden
1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de snijbonen in weinig water met zout in 4 min. beetgaar. 2. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Roer de honing en 2 el water erdoor. 3. Stamp de aardappelen met de crème fraîche. Schep de snijbonen en het witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout. Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot. Maak een kuiltje en schenk hier de honingjus in.2. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Roer de honing en 2 el water erdoor. 3. Stamp de aardappelen met de crème fraîche. Schep de snijbonen en het witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout. Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot. Maak een kuiltje en schenk hier de honingjus in.
Notitie
door de stampot nog wat kerriepoeder..
*TUC-salade*
Ingrediënten:
- 2 worteltjes
- stuk prei
- stevige appel
- fritessaus (of magere kwark/bulgaarse yoghurt 0% vet voor magere variant)
- zout, peper
Bereiding:
- De 2 worteltjes in stukken in Quick Chef doen en goed fijn snijden
- Prei in stukken toevoegen en ook snijden
- Klokhuis vd appel verwijderen, schil eraan laten en in stukken toevoegen
aan het mengsel
en weer fijn draaien...
- Messen verwijderen: als je het deksel op zijn kant legt,
kan je de messen erop plaatsen, wel zo veilig
- Fritessaus toevoegen tot salade smeerbaar is
- zout en peper toevoegen
> Heerlijk op Tuc!
* Eiersalade, kerrie *
Ingrediënten:
- 4 eieren
- klein bakje (demi) creme fraîche (of magere kwark/bulgaarse yoghurt 0% voor magere versie)
- fritessaus of een magere variant, ongeveer zelfde hoeveelheid als de creme fraîche
- mosterd eetlepel
- zout, peper en kerriepoeder
Bereiding:
- Eieren in stukken in Quick chef of in de Turbo max,
paar keer draaien/trekken om fijn te maken
- Creme fraîche, mosterd en fritessaus erdoor mengen
- Zout, peper toevoegen
- flink wat kerriepoeder toevoegen (maar natuurlijk naar eigen smaak)
Lekker op toastjes maar ook heerlijk op een harde bol, dan is het lekker om
de eieren in grotere stukken te laten en je broodje te besmeren met mosterd ipv door de saus...
lekker met sla!
Eet Smakelijk!!
Ik heb genoten van de gezellige kookparty,
graag tot ziens,
Groetjes Ellen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten