Indonesische satehapjes in bladerdeeg
Ingrediënten
Plakjes bladerdeeg diepvries
400gr kipfilet of kippendijtjes
3 eetl. Pindakaas
3 eetl. Water
2 eetl. Gemalen kokos
2 eetl. Soyasaus
½ verse ananas
100 gram cashewnoten gezouten
1 ei
Snufje grof zeezout
Tupperware benodigdheden:
Quick Bite
Koksmes
Snijplank
Micro+ maatkan
MFV ovenmat
Turbochef
Siliconen keukenkwast
BB Placemat
Keukenschaar
Quickshaker
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Laat het bladerdeeg uit de diepvries half ontdooien op de BB Placemat.
Snijd van de ananas de onder- en bovenkant af. Zet ‘m rechtop en snijd met het Koksmes rondom de schil eraf zodat hij helemaal schoon is. Snijd de ananas vervolgens in 4 parten, één part snijd je in plakjes en vervolgens in hele kleine stukjes.
Knip de kipfilet in kleine stukjes met de keukenschaar. Meng in de Micro+ Maatkan de kipstukjes, fijngesneden ananas, pindakaas, water, gemalen kokos en de ketjap door elkaar en verwarm 2 x 2 minuten in de magnetron tussendoor even doorroeren. Maal intussen de cashewnoten grof in de Turbochef en meng daarna de cashewnoten door het kipsatemengsel en proef of het goed op smaak is., eventueel meer ketjap en zout en peper toevoegen...
Snijd de bladerdeeg met de onderkant van de quickbite op maat en leg deze op de Quickbite. Schep een beetje vulling erin (niet te veel) en vouw de Quickbite dicht.
Shake een eitje los in de quickshaker.
Leg het bladerdeeg op de MFV ovenmat en bestrijd met het keukenkwastje met het ei.
Bestrooi het met een snufje zeezout.
Bak het flapje ca 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Om het wat pittiger te maken iets sambal badjak en knoflook toevoegen.
Eet smakelijk!
Tip: van de overige parten ananas kun je een frisse ananassalade maken met een scheutje vruchtenlimonadesiroop en reepjes verse munt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten