woensdag 26 december 2012

Paddestoelen Ragout uit de tartelettevorm van Tupperware



Voor 4 personen:

* 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
* 1 ei
* 37,5 gram boter
* paddestoelenmelange ongeveer 225 gram
* 20 gram bloem
* 250 ml volle melk
* 1/4 groentebouillontablet

Benodigdheden: MFV ovenmat, Quickshaker,keukenkwast, Micro Plus Maatkan,
                           Tartelettevorm + uitsteker en eventueel de BB schaaf

* Verwarm de oven voor op 200 C
* Steek met de grote kant vd uitsteker rondjes uit het bladerdeeg
   en maak daar de bakjes van in de tartelettevorm
* Steek met de kleinste kant rondjes uit het bladerdeeg voor het dakje,
   deze leg je op de bakplaat met de bakmat.
* Klop het ei los in de Quick shaker
* Bestrijk het bladerdeeg met de keukenkwast met ei en prik met een vork
   gaatjes in het bladerdeeg en bak ze in de oven in ca 20 min goudbruin
* Verwarm 12,5 gram boter in de Micro Plus maatkan in ongveer 30 sec op 750 W
* Snijd de paddestoelen in plakjes met de BB Schaaf
* Doe de paddestoelen, rest van de boter, bloem, melk en het groentebouillontablet
   in de Micro Plus maatkan en zet ongeveer 4-7 min op 750W in de magnetron.
* Stop de magnetron regelmatig om door te roeren zodat er een gladde saus ontstaat!!
* Breng op smaak met zout en peper
* Neem de bladerdeegbakjes uit de vorm en vul met de ragout en leg er het dakje bovenop

* Lekker met vers gesneden bieslook
* Is de saus nog te dun, voeg dan nog wat bloem of bindmiddel toe
* Saus te dik? voeg dan nog iets melk toe
* Geen aparte oven en magnetron? Je kan de bakjes van te voren maken
   maar je kan de ragout ook in een pannetje op laag vuur maken...

EET SMAKELIJK!!

waarschuwing: eenmaal verse ragoutbakjes gemaakt? dan wil je niet meer uit pak/blik ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten